Skip to content

Prachtige transformatie in voormalig klooster

Prachtige transformatie in voormalig klooster

Artikel + Foto’s: excellentmagazine.nl

De authentieke spanten en enkele – met opzet zichtbaar gehouden – bakstenen muren herinneren aan de rijke historie van het oude klooster. Verder is het door bureau Fraai ontworpen interieur compleet nieuw en door vakmensen kloppend tot in het kleinste detail gerealiseerd. Het stijlvol en geheel naar wens van de opdrachtgevers ingerichte, hoogwaardige herenhuis kent een open karakter, is voorzien van prachtig maatwerk en vormt de comfortabele thuisbasis van een groot gezin.

TRAPPENHUIS

De maar liefst zeventien meter hoge woning werd casco opgeleverd. Zelfs een trap ontbrak. “Het ontwerpen van een trappenhuis vormde het startpunt van ons interieurontwerp om uiteindelijk in de huidige situatie uit te groeien tot een sfeerbepalend element in de woning”, aldus architect Daniel Aw van Bureau Fraai. De fraai aangelichte trap van eikenhout met ranke stalen leuningen leidt vanuit de ruime leefruimte op de begane grond enerzijds richting de (wijn)kelder en anderzijds naar de slaapverdieping van de kinderen en het daar weer boven gesitueerde privédomein van de opdrachtgevers. De op maat gemaakte glazen pui verleent de trappartij extra glans.

ZOLDERVERDIEPING

De mooiste ruimte in de industrieel, warm en rijk ingerichte woning is zonder twijfel de multifunctionele zolderverdieping. Daniel Aw: “Door de introductie van een robuust eiken element is de grote ruimte met authentieke spanten verdeeld in een slaapgedeelte, een badkamer, een inloopkast en een entresol met werkplekken. Het bed en de jacuzzi zijn opgenomen in een verhoogd podium.”

 

Back To Top
Zoeken