Skip to content

Zwevende trappen als eyecatcher

Vier grote zwevende trappen als eyecatcher in de laagbouw

Artikel: Stedenbouw

Las- en montagebedrijf Van Pommeren (Veenendaal) werd meer dan veertien jaar geleden opgericht door Leendert van Pommeren en is uitgegroeid tot een allround staalbedrijf met ruim dertig vaste medewerkers. “We zijn gespecialiseerd in stalen trappen, balustrades en staalconstructies. Hoe ingewikkelder, hoe leuker”, vertelt de zaakvoerder. “We voeren alles in eigen beheer uit: van tekenen en engineeren tot ontwikkelen, produceren en monteren. We zijn een betrouwbare partner voor aannemers en kleine en grotere bouwbedrijven uit de regio en uit de rest van Nederland.”

ZWEVENDE TRAPPEN, VIDES, HEKWERKEN EN VLAGGENMASTEN

Bouwcombinatie EMA benaderde Van Pommeren om een offerte te maken voor hun project, omdat de firma in het verleden al vaker bij andere projecten van Dura Vermeer betrokken was en daarbij een goede indruk had achtergelaten door de kwaliteit, flexibiliteit en korte lijnen. “De echte eyecatchers van onze bijdrage waren de vier grote zwevende trappen in de laagbouw, die meteen in het zicht springen als je het kantoorgebouw binnenstapt. Die trappen zijn compleet uit staal vervaardigd, met een vlakke plaat aan de binnen- en buitenzijde en mooie rondingen op de hoeken. In hetzelfde ontwerp lopen daar ook videhekwerken door”, licht Leendert van Pommeren het project toe. “Voor de hoogbouw produceerden we acht trappen met bovenop een vide van glas en in het atrium monteerden we op achttien verdiepingen hekwerken in staalplaat met daarop een glazen hekwerkje van dertig centimeter hoog. Verder omvatte onze opdracht de drieëndertig inpandige vlaggenmasten, waar de verschillende vlaggen van de landen opgehangen worden, de diverse hekwerken en de videhekwerken langs de betontrappenhuizen, inclusief de twee noodtrappenhuizen. Buiten werd een videhekwerk in staal in combinatie met een geïntegreerd gespannen gaas geplaatst.”

TOCH NIET ALLEDAAGS

Een bedrijf als Van Pommeren is dagelijks bezig met het produceren en monteren van metaalconstructies, maar toch was dit geen alledaags project. Vooral de zwevende trappen en vide in de laagbouw en vides in het hoge atrium in combinatie met de grote groenwand vormden een grote uitdaging. “Buiten onze productietijd in het atelier waren we acht maanden met gemiddeld twee mensen op de bouwplaats actief om de verschillende metaalconstructies te monteren”, sluit Van Pommeren af. “Ondanks de extreem strakke planning zijn we er samen met de andere bouwpartners toch mooi in geslaagd om het gebouw op tijd op te leveren. Ook bij ons was een goede opvolging van het project met een duidelijke communicatie tussen het atelier en montageteam primordiaal om dit project tot een goed einde te brengen.”

ALGEMEEN ARTIKEL OVER EMA AMSTERDAM

Van Pommeren Las- & Montagebedrijf heeft dit prachtige project aangevuld met vier grote zwevende trappen als eye catcher. Hierover hebben wij een nieuw artikel geschreven. Lees dit artikel.

 

Back To Top
Zoeken