Skip to content

Prachtproject te Neude, Dieter Ploeg verteld over dit prachtige project

Interview met Dieter Ploeg; projectbegeleider bij Van Pommeren

Een stad als Utrecht is altijd in beweging. Dat betekent dat veel gebouwen en gebieden worden verbouwd, vernieuwd en veranderd. In deze rubriek laten we zien waar achter de bouwhekken aan wordt gewerkt. Deze keer: het postkantoor op de Neude.

Het hoofdpostkantoor aan de Neude is tussen 1919 en 1924 gebouwd naar ontwerp van architect J. Crouwel. De geplande openingsdatum van 1 mei 1924 wordt niet gehaald, maar op 11 augustus van datzelfde jaar wordt het postkantoor feestelijk geopend.

In 2011 komt er echter een einde aan het decennialang bestaande postkantoor op de Neude. De omzetten van zelfstandige postkantoren daalden al jaren en ook de telecom maakt plannen om te verhuizen.

Het ‘nieuwe’ postkantoor heeft allerlei verschillende functies. Het grootste deel wordt in gebruik genomen door de centrale bibliotheek, die aan de Oudegracht 167 zat. Ook is ruimte in het gebouw voor winkels. De Bever Buitensport neemt 1300 vierkante meter in gebruik voor een winkel en de Søstrene Grene, een Deense lifestyle winkel van 300 vierkante meter. In de kelder van het postkantoor is er een ‘foodmarkt’, een concept van de Albert Heijn. Daarnaast is er een fietsenstalling met plek voor 700 fietsen.

 

Back To Top
Zoeken